Задържаха 38-годишна жена за извършен грабеж в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Таня С., на 38 г., привлечена като обвиняема по бързо производство за това, че на 3.9.2017 г. в землището на Стара Загора в съучастие с Ангел Б. е отнела мобилен телефон и други вещи от владението на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребила сила – престъпление по чл.198,ал.3 вр.ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

На същата дата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо Ангел Б., на 32 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 3.9.2017 г. в землището на Стара Загора, в съучастие с Таня С. е отнел чужди движими вещи, като е употребил сила – престъпление по чл.198,ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс; както и за това че се заканил на 71-годишна жена с убийство, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Таня С. и Ангел Б. производство е установено, че двамата, заедно с неустановено трето лице, посетили вилна зона в местността „Каменна могила“. Ангел Б. нападнал пострадалата, като по този начин с Таня С. влезли в дома и отнели движими вещи. Обвиняемият Ангел Б. заплашил възрастната жена, която била трудноподвижна, с убийство. Той е двукратно осъждан за извършени престъпления против собствеността – грабеж и взломна кражба. Същият е криминално проявен, без постоянно местоживеене. Обвиняемата Таня С. е криминално проявена, осъждана трикратно за извършени кражби и грабежи. Същата е изтърпяла наказание „лишаване от свобода“ в сливенския затвор.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Таня С. и Ангел Б. са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн