Казанлък посрещна 33-я български военен контингент от Афганистан

STZAGORA.NET
*
33-ят контингент български военни от Афганистан бяха посрещнати днес в Казанлък от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, генерали от Българската армия, родители и близки на завърналите се войници и офицери. Тук бе и областният управител Гергана Микова.

От успешна международна мисия на НАТО в Афганистан се завърнаха 110 военни – мъже и жени, основно от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. С поздрав към тях се обърнаха зам.-министърът и областният управител.

„Щастливи сме днес да ми посрещнем след достойното изпълнение на вашата мисия. Гордеем се с вас и с вашия професионализъм. Вие защитавате с чест името на Българската армия – армията, която никога не е позволила да бъде пленено нейно знаме. Бъдете здрави и продължавайте да служите вярно на своята родина!” – пожела на военните от контингента Гергана Микова.

Отличилите се при изпълнението на воинския си дълг войници и офицери получиха грамоти и предметни награди.

Тържествен молебен за здраве и успех на воините и техните семейства отслужиха свещеници от Старозагорската епархия.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн