Осветиха нов храм в гълъбовското село Априлово

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова присъства днес на освещаването на новиия параклис „Света Анна” в гълъбовското село Априлово. Гости на празника бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Гълъбово Николай Тонев, кметове на населени места, зам.-кметове, общински съветници, почти всички жители на селото.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха чина за освещаването на храма.

Първата копка на параклиса „Св. Анна” беше направена на 10 февруари 2015 г. от тогавашния старозагорски митрополит Галактион. Земята, върху която е построен, е дарение от Община Гълъбово на Българската православна църква. Средствата за изграждането и изографисването на храма, около 100 000 лв., също са осигурени от Община Гълъбово. Част от църковната утвар е дарение от жители на селото и региона.

По случай освещаването икони на църквата подариха министър Вълчев и кметът Николай Тонев.
След отслужването на първата божествена Света литургия в новия храм гостите бяха нагостени с курбан, осветен от митрополит Киприан.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн