Отпускат се 100 млн. лв. за ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа

STZAGORA.NET
*
Правителството отпуска допълнителни до 100 000 000 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще бъдат за ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа с цел подобряване на състоянието й и повишаване на безопасността на движение.

С парите ще се финансират дейности по текущо поддържане на републиканската пътна мрежа, включващи ремонт на асфалтовата настилка и на мостови съоръжения, локални ремонти, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, възстановяване на ограничителни системи, пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, бетонови работи и други.

Допълнително необходимите средствата за текущо поддържане и осигуряване на безопасността на движение по автомагистралите и републиканските пътища І, II и Ш клас ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн