С тържествен военен ритуал Стара Загора посрещна 132-та годишнина от Съединението на България

STZAGORA.NET
*
С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк „Александър Стамболийски“. Административното ръководство на града и десетки граждани отбелязаха 6 септември – 132-та годишнина от Съединението на България.

Командирът на Втора механизирана бригада бриг.ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника и припомни в словото си историята на великото дело на Съединението. Той отправи послание народ и държава да се ръководят от девиза „Съединението прави силата“ и да живеем така, че да я има България и за в бъдеще.

Пред светлия подвиг на дейците на Съединението военнослужещи от Втора механизирана бригада поднесоха венци от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора и областният управител на област Стара Загора. Пред Паметника на загиналите старозагорци в Балканската война, Първата и Втората световни войни цветя положиха народни представители, общински съветници, представители на политически партии и обществени организации, много старозагорци.

В общоградският ритуал за преклонение пред делото на участниците в Съединението на Княжество България и Източна Румелия участваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници и общественици.

В парка започна празничен концерт на АНТП „Зорница“ при НЧ „Климент Охридски 1858“.

Днес в старозагорска община празнуват:
- Празник на село Пряпорец
12.30 ч. НЧ „Хр. Ботев 1928″, с. Пряпорец

- Празник на село Малко Кадиево
18.00 ч. село Малко Кадиево

- Празник на село Остра могила
12.00 часа с. Остра могила

- Празник на село Стрелец
17.30 ч. село Стрелец

Тази вечер в 19,30 ч. в парк „Пети октомври“ започва ZagorkaBeerfest2017. Официалното откриване на феста, който продължава до 09.09., е в 20.00 ч.



#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн