С доброволен труд старозагорци облагородиха пространството около Стария чинар

STZAGORA.NET
*
Общинският съветник Янко Янков организира на 2 септември (събота) доброволна акция по облагородяване на пространството около Стария чинар в Стара Загора, дърво на над 680 години.

“В акцията се включиха много участници от групата ни във фейсбук “Група за Истината за Стара Загора” – отчете след нея Янков. – Беседките, кошчетата и другите разходи бяха платени от заплатата ми на общински съветник, която в началото на мандата, когато ме избраха от гражданската листа, казах че ще я давам за благотворителност и облагородяване на града ни.”

Равносметката от съботния ден е следната: от парцела, който е собственост на Общината, са изнесени 10 големи камиона с израстъци и изсъхнали клони, 10 чувала пълни с боклуци, 10 чувала пълни с пепел. Цяла нова територия вече е с беседки, кошчета, пейки за отдих и игра на децата.

За отмора и възстановяване на близо двайсетината доброволни участниците в акцията с 10 кг дървени въглища са изпечени 10 кг пържоли на барбекюто. Те са били полети с 10 литра бира, 10 литра вода и 10 литра безалкохолно.

“Моля всички, които посещават това място, да пазят и да почистват след себе си. То не е чуждо, то е наше. Повече няма да пиша, снимките говорят достатъчно сами. Благодаря на всички участници, днес направихме едно добро дело за града ни и за нашите деца!” – завършва Янков отчета си във фейсбук-групата “Група за истината за Стара Загора”.




#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн