Стара Загора вече има своя модерна боксова зала

STZAGORA.NET
*
Стара Загора се сдоби днес със своята първа боксова зала. Откриха я кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кметът Красимира Чахова след водосвет, в присъствието на инициаторите за създаването й, хора на спорта, сред които изпълнителният директор на професионалната боксова федерация Венцислав Николов (на третата снимка – с бяла риза), четирикратният европейски шампион Даниел Асенов (на третата снимка – със зелено сако), републиканският шампион в категория до 75 кг Антон Димитров (на третата снимка – крайният вляво), спомоществователи, общественици и родители на младите състезатели.

Боксовата зала се намира в кв. “Три чучура–юг”, до XI-то основно училище “Николай Лилиев”. Спортното й оборудване е отлично – ринг, съблекалня, баня, 2 гладиатора, лежанка, две шведски стени, 10 боксови чувала за тренировки и пейки за сядане.

Инициативата е на фондация „Природа и здраве“ и СНЦ „Боксов клуб Стара Загора“. Клубът съществува от миналата година и в него под ръководството на старши треньора Щилян Кабранов тренират 10 деца и 8 мъже. В актива на клуба вече има сребърен и бронзов медал от републикански състезания, съобщи председателят на фондацията Стефанка Райкова. “Когато преди година се появи идеята за залата, в лицето на кмета срещнахме страхотна подкрепа” – каза тя. Досега възпитаниците на клуба са извоювали сребърен и бронзов медал от национални състезания. Стефанка Райкова благодари на хората, помогнали за създаването на боксовата зала: Красимир Станев от “Агроконсулт” ЕООД, Румен Райков от “ВиК” ЕООД – Стара Загора, Димитър Петков от “НИПИ-М” АД, Христо Миланов от “ВИК Ремонт” ООД, Тонка Георгиева от “Логос”, Иван Колев от “Металик” АД, Енчо Славов, Незабравка Иванова от “Алфа визия” ЕООД, Николай Любчев и др. “Те дадоха абсолютно всичко от себе си, за да осъществим тази зала” – каза г-жа Райкова.

“Благодаря на г-жа Райкова за това, че успя да организира всичко това – за кратко време да се направи ремонт на залата, да се съберат треньорите и децата, които ще тренират тук – каза в приветствието си Живко Тодоров. – Благодаря на г-н Чобанов за това, че даде своя принос в Стара Загора да има боксов клуб, какъвто не сме имали от години. Знаете, че нямахме дори лицензиран треньор, който да може да води тренировки. Сега имаме истински боксов клуб, който да участва в първенствата, да може да постига и успехи. За нас е много важно подрастващите да са в залите, да спортуват и да тренират. В днешно време изкушенията на улицата са много. Те са свързани с алкохол, наркотици и други предизвикателства. Ние инвестираме толкова много в спорта, за да може младите да са тук, да се борят да постигат успехи и да си пробиват път в живота, а не да търсят други възможности за изява на улицата и да провалят живота си. Дай Боже тази зала да донесе много успехи и да създаде шампиони за нашия град. Желая Ви успех!”

“От името на Българската федерация по бокс и лично от нейния президент г-н Красимир Ининиски искам да поздравя организаторите и създателите на това спортно съоръжение – каза на свой ред Венцислав Николов. – Сигурен съм, че тази зала ще доведе до резултати като на четирикратния европейски шампион Даниел Асенов. Един от девизите на спорта е “Нокаут на допинга и на дрогата”. Нашата цел е точно тази – да ликвидираме тези порядки, които ги има сред младежта, да ги доведем в залата и оттук нататък те да се развият като равноправни членове на нашето общество. Няма да скрия и своето задоволство, че старши треньорът Щилиян Кабранов (с над 40-годишен треньорски стаж, трети отляво на третата снимка – бел. ред.) поема работата, което е гаранция за успехи на старозагорския бокс.”

След официалното откриване на новата зала се състояха демонстративни спаринги в боксовия ринг.

Залата кани да се запишат хора от квартала, а защо не и от целия град. Любителите могат да тренират след 19 часа вечер.




#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн