Beerфестът в Стара Загора започва на 6 септември с международно участие

STZAGORA.NET
*
За първи път тази година традиционният бирен фестивал в Столицата на бирата – Стара Загора ще бъде с международно участие, съобщи днес Красимира Чахова, заместник-кмет на Община Стара Загора. „Надяваме се, Beerфестът и тази година да допринесе за празничното настроение на жителите и гостите ни. Постарали сме се да направим богата програма, така че всеки от гостите да намери нещо за себе си и да се забавлява“, каза още тя на проведената днес пресконференция.

В едно с дългогодишните традиции на града в областта на пивоварството, фестът има да покаже още много, обогатявайки и впечатлявайки всеки бирен ентусиаст. С подкрепата на община Стара Загора и пивоварна Загорка, Beerфестът цели и тази година да поднесе добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България, представяйки им отличителните черти на всяка една от марките на дружеството.,

На днешната пресконференция представителите на Загорка АД Катерина Миланова и Валентин Георгиев представиха програмата на тазгодишното издание. Начало на събитието на 6 септември ще дадат групата “Обратен ефект”, а веднага след тях на сцената ще излязат Светльо & The Legends. На 7 септември за почитателите на рока ще свирят Sevi, Славин Славчев и Еридан. На 8 септември старозагорците от Revival ще подгряват на легендарните “Контрол”. А в последния фестивален ден 9 септември зрителите ще се насладят на старозагорската група Rock stage и на специалните гости от Сърбия – Queen Real Tribute. Гостуващата група е определена като най-добрия към момента действащ трибютен проект на рок легендите. Сръбските музиканти правят уникално изпълнение на живо в духа на автентичните Queen, не само чрез музиката, но допълват реалния им облик с впечатляващи костюми и движенията на всеки един от музикалните легенди от групата.

За доброто настроение на публиката ще се погрижат водещите Станимир Гъмов и Петьо Петков – Шайбата. Неотменна част от фестивала е разбира се и напитката от хмел, която ще присъства в наливен и бутилиран вариант. Предвидени са и игри с награди, типични за един бирен фестивал, като хвърляне на чувал със зърно, набиване на пирон в дънер, канадска борба, стена с пъзели и др. Достъпът до музикалната програма и игрите, подготвени за феста, е безплатен.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн