Стартира подбор на проекти по процедура „Специфични обучения“ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”

STZAGORA.NET
*
Управляващият орган на ОП „Развитие на човешкти ресурси“ обяви процедура за подбор на проекти „СПЕЦЕФИЧНИ ОБУЧЕНИЯ“. Целта на процедурата е повишаване производителността на труда и адаптивността, и създаване на условия за устойчива заетост чрез предоставяне на възможност за специфични за предприятията и работните места обучения. Работодателите ще могат да осигурят специфично продължаващо обучение за заетите при тях лица или да наемат безработни лица, които да бъдат обучени в конкретните знания, нужни за работа в компанията.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е 10 000 000 лева, разделен поравно между двата компонента на процедурата, в зависимост от прилагания режим на държавни помощи. По Компонент 1 и Компонент 2 кандидатите могат да получат безвъзмездната финансова помощ между 50 000 лв. и 391 166 лв. Общата стойност за обучението за едно лице, включено в проект, не трябва да надвишава 3000 лв.

Допустими кандидати по процедурата са работодатели в сектори, основаващи се на знанията, високите технологии и ИКТ, преработвателната промишленост с по-висока добавена стойност на труда.

Допустими дейности са:

1. Включване на неактивни/безработни лица в специфични за конкретното работно място обучения;
2. Включване на успешно завършилите обученията неактивни/безработни лица в несубсидирана заетост при работодател;
3. Включване в специализирани чуждоезикови обучения за съответните позиции на неактивни и/или безработни и/или заети лица;
4. Включване на заети лица в специфични за конкретното работно място обучения

След успешното завършване на обученията работодателите се задължават да запазят заетостта на поне 50% от представителите на целевата група, включени в дейностите, за период от 6 месеца след приключване на проекта.

Краен срок за представяне на проектите е: 31.10.2017 г. 17:30 часа.

Проектните предложения се подават само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП), като се използва Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020).

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн