Задържаха под стража двамата маскирани, ограбили магазин в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Диан Т., на 21 г., и Павел К., на 21 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че в съучастие помежду си са отнели чужди движими вещи – пари, без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили заплашване с оръжие – пистолет – престъпление по чл.198, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на воденото срещу Диан Т. и Павел К. досъдебно производство е установено, че същите решили да извършат грабеж от квартален магазин в Стара Загора. На 17.08.2017 г. обвиняемият Диан Т. влязъл в магазина, като бил с маска на лицето и заплашил с пистолет продавачката, която по това време била на работа. Поискал парите от оборота. Провадачката му дала наличните в касата пари – сумата от 740 лева, след което Диан Т. напуснал магазина. През това време другият обвинеям Павел К. го чакал пред магазина с лек автомобил, установен по делото. Двамата напуснали местопроизшествието и се укрили.

На 18.08.2017 г. извършителите били задържани от органите на полицията. В резултат на проведените процесуално-следствени действия от органите на полицията, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, са били събрани достатъчно доказателства за виновността на Диан Т. и Павел К. в извършване на процесния грабеж. Извършени са множество претърсвания и изземвания, оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, включително използавните пистолет и маска, установени и разпитани са очевидци на деянието. Назначени са експертизи.

Обвиняемият Диан Т. е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер през 2015 г. Обвиняемият Павел К. е неосъждан. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Диан Т. и Павел К. са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн