Новият директор на ОДМВР – Стара Загора ст.комисар Георги Хаджиев запазва екипа, като вдига изискванията

STZAGORA.NET
*
Първи брифинг даде днес новият директор на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

За обществеността и гражданите на Стара Загора той съобщи, че е 43-годишен, родом от Петрич. Завършил е специалност “Маркетинг и мениджмънт” в УНСС – София. В системата на МВР е от 2001 г. Първото му назначение е било във Второ районно управление на СДВР, сектор “Икономическа полиция”. 15 години след това е работил в Трети сектор на СДВР – “Бюджетни организации и организации с нестопанска цел”, като 2 години е бил началник на сектора. От декември месец 2016 г. до идването му в Стара Загора е бил началник на Първо районно управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

Ст. комисар Хаджиев ще продължи работа с екипа, който е заварил в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. “Нормално е да дам кредит на доверие на колегите. И в същото време ще изисквам от тях, разбира се, подобряване на резултатите. От анализа за първото шестмесечие е ясно, че резултатите на дирекцията са добри на фона на останалите дирекции на МВР. Областната дирекция в Стара Загора е петата по големина в страната, така че приоритетите на Министерството ще бъдат и наши приоритети” – каза новият директор. Той вече е успял да се срещне и с ръководни представители на съдебната система в Стара Загора, които са обещали пълна подкрепа на работата на ОДМВР под негово ръководство.

Основен приоритет остава противодействието на конвенционалната (битовата) престъпност. В структурата на тази престъпност най-голям дял имат престъпленията против собствеността, следвани от общоопасните престъпления и престъпленията против личността, чийто относителен дял е най-нисък.

Друг приоритет в работата на ОДМВР – Стара Загора ще бъдат престъпленията, ощетяващи фиска – против финансово-кредитната система и най-вече престъпленията, свързани с разпространение и търговия с акцизни стоки – тютюн, цигари, алкохол и горива. Ще се засили и оперативното наблюдение на хората от нарко-контингента.

“Ще държа изключително много на качеството на разследването и на засилване на административно-наказателната дейност. Друг основен наш приоритет ще бъде създаването на гъвкава организация, в съответствие с оперативната обстановка и ресурса на дирекцията, за недопускане на нарушения на обществения ред и пресичането на всякакъв вид престъпления в отдалечените населени места чрез провеждането на ежедневни специализирани полицейски операции. Ще покажем на хората, че полицията стои зад тях и ще ги защитава с всички позволени от закона средства” – допълни ст.комисар Хаджиев. През последните дни такива операции са проведени в селата Хан Аспарухово, Горно Ботево и Дълбоки.

Специално внимание новият директор обърна на необходимостта от продължаващото изграждане на системи за видеонаблюдение в населените места, които улесняват ежедневната полицейска дейност. Камери има в община Чирпан, на Старозагорските бани, работи се в това направление и в Раднево. През септември ще се работи по проект за разширяване и усъвършенстване на системата за видеонаблюдение в Стара Загора.

До месец-месец и половина ще започне изплащането на парите за униформи на служителите, съобщи още ст.комисар Георги Хаджиев.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн