Електрически влакчета разхождат казанлъчани из града и в парк “Тюлбето”

STZAGORA.NET
*
Община Казанлък пусна мобилната атракция за жителите и гостите на града в навечерието на Празниците в Долината на тракийските царе (с кулминация на 25, 26 и 27 август). Първите желаещи да разгледат Казанлък и Тюлбето “в движение” вчера имаха възможност да се повозят.

Познатото червено влакче очаква своите посетители на площад „Севтополис“. Разходката преминава през центъра на Казанлък, за да достигне до парк „Розариум“ и спирката зад Музея на розата. Маршрутът продължава към „Фитковото колело“ – Младежкия дом – спирка на Тюлбето и покрай Пазара – обратно към площад „Севтополис“.

Зелено пътешествие предлага електромобилът в парк „Тюлбето“. Малкото влакче очаква своите клиенти в сенчестата част над детската площадка до „Мечката“. От там тръгва разходката над града из парковите алеи с красива растителност, в посока към новата зона за отдих „Красив залез“. Кратка пауза на облагороденото място ще дава възможност на пътниците да се насладят на гледката към Долината от високо, за да продължат романтичната обиколка през зелените сенки на изток и да се завърнат отново до сборния пункт.

Цената и за двете услуги е 1 лев, като за деца до 7-годишна възраст забавните разходки са безплатни, но задължително с придружител. Работното време е всеки ден от 10,00 до 12,00 ч. и от 14,00 до 20,00 ч.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн