Боят в Дунавци не бил на етническа основа, констатира разследването

STZAGORA.NET
*
До настоящия момент е установена следната фактическа обстановка: На 13.08.2017 г. в заведение в центъра на с.Дунавци, общ.Казанлък, между 22.00-23.00 ч., се намирали две компании. Едната компания била от 7-8 лица от с. Шейново, общ. Казанлък, като между тях имало две жени и едно дете, а в другата присъствали няколко души от с.Дунавци, общ.Казанлък. Членовете и на двете компании били употребили алкохол. Първата група лица усилили уредбата на заведението, на което един от мъжете от другата компания отправил устна забележка. От първата компания отказали да намалят музиката, което предизвикало сбиване между членовете на двете компании, без участие на двете жени и детето.

Сигнал на 112 в дежурната част на РУ-Казанлък бил подаден към 23 часа. На място пристигнали служители на РУ на МВР – Казанлък и заварили в заведението шест лица от компанията от с. Дунавци, общ. Казанлък, от които незабавно са били снети обяснения. Те имали видими леки наранявания (охлузвания, кръвонасядания и леки кръвотечения), поради което били насочени към ФСМП-Казанлък за лечение и към Съдебна медицина – Стара Загора за освидетелстване.

На 14.08.2017 г. са снети писмени обяснения както от останалите лица, участвали в сбиването, така и от установените свидетели на случилото се. Лицата, които са получили травматични наранявания, са освидетелствани. До момента е установено, че на двама от тях – Х.З., 33 г., и Д.Д., 20 г., са били нанесени леки телесни повреди.

Със заповед на Началника на РУ на МВР-Казанлък за срок от 24 часа са били задържани К.Д., на 39 г., и Т.Д., на 32 г.

На всички лица, участвали в конфликта, са съставени предупредителни протоколи по чл.65 от Закона за МВР. Материалите по делото са докладвани в Районна прокуратура – Казанлък и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12 от Наказателния кодекс.

Установената до момента фактическа обстановка сочи, че няма данни възникналият конфликт да е на етническа основа, уверяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

По делото продължават активните процесуално-следствени действия по събиране на доказателства, като предстои да бъдат извършени разпити на всички участници и очевидци на конфликта, разпознаване на лица, изготвяне на медицински експертизи и др. Наблюдаващият прокурор е указал разследването да се извърши в едномесечен срок.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн