ЕЙ И ЕС България и Община Гълъбово подписаха споразумение за сътрудничество

STZAGORA.NET
*
От 2006 година досега компанията е инвестирала над 6.9 милиона евро в социални програми в района на Гълъбово
*
На официална церемония днес ЕЙ И ЕС България и Община Гълъбово подписаха договор за сътрудничество в областта на корпоративна социална отговорност. В рамките на договореното ЕЙ И ЕС ще подкрепи серия от обществено полезни инициативи за подобряване на условията на живот на жителите на общината. Новият договор е естествено продължение на дългосрочния ангажимент на ЕЙ И ЕС към Община Гълъбово и изградените добри отношения между двете страни.

“Изключително съм щастлив да подпиша договора за сътрудничество между ЕЙ И ЕС и Община Гълъбово. Това споразумение надгражда добрите отношения между Общината и ЕЙ И ЕС, и е пример за положителните резултати при изпълнението на проекти” – заяви Президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет по време на церемонията. “През годините този договор се превърна в едно стабилно и ползотворно партньорство, защото е посветен на най-важната кауза – подобряването на живота на хората” – продължи той.

ЕЙ И ЕС ще продължава да подкрепя традиционните ежегодни инициативи на общината, които през годините са наложиха като основа на програмата за корпоративна социална отговорност на компанията. От 2006 година досега ЕЙ И ЕС България е инвестирала над 6.9 милиона евро в социални програми в района на Гълъбово. Основните акценти в програмата на компанията са подобряване на инфраструктурата, образование и грижа за децата и младежите. Като част от нея през миналата година бе открит напълно реновирания младежки център в града. В реконструкцията на съоръжението бяха вложени 2,2 милиона евро. В момента той е най-модерното съоръжение от този тип в региона.

За ЕЙ И ЕС България

ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна.

За ЕЙ И ЕС

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 17 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 19 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter @TheAESCorp.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн