Областният управител Гергана Микова поздрави младите медалисти от състезанията в Куала Лумпур, Малайзия и Сингапур

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова се срещна с Теодор Танков, Мирослав Минчев, Христо Анастасов, Любен Карбанов, Михаил Михов – математиците, спечелили медали на състезания в Куала Лумпур, Малайзия и Сингапур. С младите медалисти бе и техния учител – старозагорският математик Любомир Любенов, с чиято помощ децата пожънаха изключителните успехи.

Теодор Танков е седмокласник от старозагорската Природоматематическа гимназия „Гео Милев“. Той е шампион на Откритото първенство на Азия по математика, провело се в Куала Лумпур.

Четвъртокласникът от СОУ „Максим Горки” Христо Анастасов донесе сребърен медал, а Любен Карбанов и Михаил Михов от ППМГ „Гео Милев” са бронзови медалисти. А Мирослав Минчев от 6 клас на ППМГ „Гео Милев“ стана вицешампион в комплексното класиране в Сингапур, на състезанието Математическо предизвикателство – SIMOC.

На срещата с младите дарования бяха поканени и техните родители. Те споделиха вълнението и заслужената гордост от високите постижения на своите деца.

„Благодаря Ви, че Ви има“, обърна се към медалистите областният управител. Вие сте деца на света. Зная, че ще учите навън, но се надявам искрено да се реализирате у нас. Всички ние сме Ви длъжници, но вярвам, а и лично аз ще положа старание, че можем да създадем един по-добър свят за вас, за времето, в което надявам се , вие ще бъдете на моето място“.

Младите шампиони получиха почетни грамоти и футболни топки, с посланието да гледат към голямата наука, да не забравят игрите на открито и безгрижното детство. На техният учител бе връчен почетен знак от областния управител с пожелание да сбъдва все така успешно своите предизвикателства.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн