Петима са кандидатите за обществен посредник на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
В двуседмичния срок, считано от 17 юли, за длъжността „Обществен посредник на община Стара Загора“ (омбудсман) документи за участие в конкурса са подали петима души – Надежда Георгиева-Николова, Недка Дончева, Мариана Стоилова, Диана Искрева-Идиго и Димитър Нанев. Това стана ясно днес по време на заседанието на Временната комисия за избор на омбудсман при обсъждането на кандидатурите, на което присъстваха и медии.

Изискванията, според действащия Правилник за организацията и дейността на обществения посредник са следните: да бъдат пълнолетни, психически здрави, неосъждани български граждани, с високи морални качества, ползващи се с авторитет и уважение в обществото, с постоянно местоживеене на територията на община Стара Загора, със завършено висше образование – образователна степен „магистър“, и минимум десет години осигурителен стаж.

След разглеждане на подадените документи стана ясно, че и петимата кандидати отговарят на изискванията и се допускат до втория етап на конкурса – интервю. Целта е да се проверят и оценят познанията на всеки един в правозащитната област и вижданията им за взаимоотношенията между гражданите и местната власт. Председателят на Временната комисия Милена Желева обяви, че събеседването ще бъде на 9 август, от 10.30 часа.

Всеки от членовете на комисията ще оценява и класира кандидатите въз основа на общото им представяне, след което ще бъде изготвено мотивирано предложение до Общинския съвет, съдържащо имената на първите трима, показали най-добри резултати. На свое заседание Общинският съвет ще определи спечелилия конкурса за длъжността „Обществен посредник на територията на община Стара Загора“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн