Алжирската посланичка Латифа Беназза гостува в Стара Загора, разговаря с областния управител Гергана Микова

STZAGORA.NET
*
Гост на областния управител Гергана Микова днес бе посланикът на Демократична и народна република Алжир у нас, Нейно превъзходителство г-жа Латифа Беназза. Тя бе придружавана от своя асистент Атман Ел-Хазати.

„Идвам при Вас, водена от идеята за задълбочаване на връзките между нашите два народа и по-специално между област Стара Загора и алжирската област Блида” – каза г-жа Беназза. От думите й стана ясно, че през септември предстои подписване на споразумение за побратимяване между алжирския областен град Блида и град Казанлък. Подобно на Града на розите, и Блида е известен с производството на рози. Той е център на добре развит икономически район. Нейно превъзходителство предаде на г-жа Микова желанието на валията на областта след побратимяването на двата града контактите да бъдат разширени и на регионално ниво.

Областният управител изрази надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество между Старозагорска област и област Блида. Тя напомни, че добрите взаимоотношения между България и Алжир датират отдавна, а след кратко прекъсване сега бизнес контактите и срещите на високо ниво са възобновени. Г-жа Микова представи накратко на г-жа Беназза икономическото състояние на Старозагорска област и заяви, че евентуални контакти между наши бизнесмени и представители на бизнеса от област Блида биха били полезни и за двете страни.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн