Огромен интерес предизвика турнирът по Стрийт фитнес в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Близо 30 деца мериха сили в турнира по Стрийт фитнес, в рамките на спортната кампания „Ваканция без грижи“. Той се проведе в събота на площадката в двора на Професионална гимназия по електротехника „Г.С.Раковски“ в Стара Загора, съобщи Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България. Той изрази благодарност към кмета на града Живко Тодоров за подкрепата на инициативата, която се провежда за осма поредна година.

Турнирът се организира от сдружението, с подкрепата на Община Стара Загора. Той бе открит от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, Петко Крумов от спортния отдел на общината и Маргарита Крумова, представител на хотел „Форум“, които също подкрепиха събитието.

Във възраст до 17 години победител е Петко Ангелов от Пловдив. Във възрастовата група над 17 г. победата спечели Петко Цопанов от Велинград. За най-малък участник наградата отиде при Христо Илиев на 7 години от Стара Загора. При връчването на наградата развълнуваната майка на детето не можа да сдържи сълзите си от радост. Тя сподели: “Радвам се много за това, че детето ми грабна първо място. Случайно разбрах от медиите за турнира и реших да заведа децата да погледат, след което моето дете не спря да реве и да иска да участва. Попитах организаторите и те обявиха, че ако има желаещи, може да участват и те в най-малката категория. Така стана възможно и участието на детето ми. Благодаря много за незабравимия миг на организаторите и община Стара Загора, че мислят за младите и дано все повече подобни инициативи да се случват в нашия град!”

Наградата на публиката е седмица почивка за двама на курорта „Албена“. Спечелиха я двамата победители при големите – Петко Ангелов и Петко Цопанов. Другите участници получиха купи, медал, грамоти и много предметни награди.

Веригата турнири по Стрийт фитнес до момента преминаха през градовете Мездра, Пловдив и Варна. Следващата седмица турнирът ще се проведе в град Плевен. Участниците, класирани на второ и трето място в Стара Загора имат право да участват и там. А най-добрите ще премерят сили на финалния турнир през септември в столицата.

Целта на провеждането на турнирите по Стрийт фитнес е децата и младите хора да са по-често на спортните площадки през лятната ваканция. Деца в неравностойно социално положение се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта създават нови приятелства.

Слави Михайлов благодари за генералната подкрепа на хотел “Маринела” София и на сдружение “Маринела”, както и за партньорството и подкрепата на Община Стара Загора и хотел “Форум”. Така също и на основния спонсор “Естер СПС”, на “Арома”, “Нивеа”, “Симетриа”, “Мистрал”, официалния фен клуб на “Манчестър Юнайтед”, “Албена” АД и др.

Следващата седмица турнирът ще се проведе отново в събота в град Плевен. Първенците от днешния турнир печелят право на участие на големия финал в столицата през месец септември.

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн