Драгомир Стойнев: ЕС трябва да гледа реално – за нас е невъзможно да спазваме високи еко-изисквания и да затваряме централи

STZAGORA.NET
*
За запазване на целостта и независимостта на българската енергетика и енергийни мощности се обяви Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание по време на дебата за процесите на промени в ЕС и необходимостта от ясна българска позиция по тях.

„За нас е непосилно да отговорим на нови, високи изисквания, на бюрократични норми и директиви за опазване на околната среда, за нас е невъзможно да затворим въглищните електроцентрали заради високи еко-норми и да оставим без работа стотици хиляди семейства, а в същото време в съседна Турция замърсяването да не се контролира. За нас е невъзможно да се разделим със стратегически активи в икономиката и енергетиката“ – каза още Стойнев.

Според него Европа днес трябва да погледне реално на опасните процеси, защото освен бежанската криза, вътре в Евроъсюза тече една друга голяма криза – кризата на евроскептицизма. „Промяната в ЕС е необходима, но не както я виждат често от Брюксел – все по-високи изисквания, все повече регулации, все по-трудно изпълними условия“ – заяви още Стойнев.

“БСП предлага, както в началото на мандата ви, да ви подкрепим в изготвянето на Българския сценарий за бъдещето на Евросъюза. Ако искате да имаме силна позиция навън, преди това нека да построим зад нея национален консенсус” – заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ в обръщение към управляващите.

Стойнев подчерта, че правителството е послушало БСП и не е сгрешило с внасянето за обсъждане на проекта на Програмата на България за председателството на Съвета на ЕС. „Предстои ни много работа и ви гарантирам, че депутатите от БСП отново ще са конструктивни, за да излезем в края на годината с един общ политически документ“ – каза още той.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн