Стара Загора ще отбележи 180 години от рождението на Васил Левски

STZAGORA.NET
*
Тази година се навършват 180 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. По този повод на 18-ти юли Община Стара Загора организира общоградски ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Левски. От 9.00 ч. ще бъде отслужена Заупокойна света литургия в памет на Апостола в катедралния храм „Св. Димитър“.

Ритуалът ще започне от 10.00 ч. със Заупокойна панихида в памет на Дякон Игнатий, отслужена от храмовото свещеничество на катедрален храм „Свети Димитър“. В него ще вземат участие Военния духов оркестър и почетен караул от Втора тунджанска механизирана бригада.

По повод годишнината Музеен обект „Хилендарски метох” ще бъде отворен безплатно за посетители с работно време от 09:30 до 17:30 ч. Там ще бъде организирана музейно-образователна програма за деца „Заветите на Апостола“, включваща беседа и занимателни кръстословици. Участието в програмата е безплатно. Желаещите могат да направят заявка на телефони 042/919-214 и 0884 477 141.

Народното читалище в село Бъдеще, което носи името на йеродякон Игнатий, ще отбележи 180-годишнината от рождението на Васил Левски с беседа и дискусия с ученици и граждани на селото за живота и делото на Апостола. Срещата ще се състои на 18 юли от 10.00 ч. в НЧ „Васил Левски 1921“, с. Бъдеще.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн