Областният управител Гергана Микова е категорично против предоставянето на Дома-паметник на Бузлуджа на БСП

STZAGORA.NET
*
Пред медиите в Стара Загора областният управител Гергана Микова съобщи, че днес от МРРБ е поискано становището й за това, дали паметникът да бъде отдаден за ползване на БСП.
МРРБ обмисля предоставянето на Дома-паметник на Бузлуджа на БСП.

„Моето мнение по темата е категорично отрицателно. Продължавам да смятам, че този паметник трябва да бъде обединител, а не разделител на нацията. Няма никакво логично основание БСП да претендира за него. Той е строен със средствата на всички граждани на България във време, когато БКП е била единствената партия в държавата. Не виждам защо днес БСП трябва да има претенции към него. „Бузлуджа” според мен трябва да остане държавна собственост. Оттам нататък вече може да се мисли дали паметникът да бъде предоставен за стопанисване и управление на Община Казанлък, както поиска кметът Галина Стоянова, или да се търсят други варианти за него. Надявам се, че правителството ще вземе решение в полза на цялото общество, а не в името на частни интереси. Разрухата на „Бузлуджа” трябва да бъде спряна, но не като се предостави паметникът на БСП. Това е архитектурна забележителност от световен мащаб. Убедена съм, че за нея могат да се намерят разумни и действащи решения” – каза Гергана Микова.

Тя напомни, че набезите към паметника на любители на силните усещания продължават ежедневно. Заварените врати затрудняват проникването в него, но фирми и частни лица не спират да се възползват и да печелят пари, превръщайки полуразрушената и опасна сграда в атракция за туристи от цял свят.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн