След 30 години Веселина Кацарова омая близо 3000 на стадион Берое

STZAGORA.NET
*
За първи път след 30 години оперната дива, определяна за мецосопран № 1 в света – Веселина Кацарова, участва в оперна постановка в България. Това се случи в уникалния, зрелищен и емоционален спектакъл под звездите, който поднесоха на зрителите Старозагорската и Бургаската опери в най-новата си съвместна суперпродукция – операта “Кармен” от Жорж Бизе, с режисьор Огнян Драганов.

Старозагорци и гостите на града видяха и чуха на една сцена своята съгражданка Веселина Кацарова в ролята на темпераментната Кармен, световния тенор Калуди Калудов – в ролята на Дон Хозе, френския баритон Сирил Ровери като Ескамилио и Цветелина Василева като Микаела.

Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера – Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров за гигантската сцена на стадиона.

Мегапродукцията имаше едно единствено издание и премина с изключителен успех на стадион “Берое”. Един зашеметяващ спектакъл, превърнал се в празник за сетивата, с участието на великолепната Веселина Кацарова, която омая публиката и демонстрира артистизъм от най-висока класа. Развълнувана, тя благодари на всичките близо 3000 зрители, които изгледаха представлението на стадиона, и бе изпратена с продължителни аплодисменти от признателната публика.


#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн