Две предложения за отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ тази година

STZAGORA.NET
*
Две са постъпилите в срок за тази година в Общински съвет предложения за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“.

Кандидатурата за присъждане на званието на изкуствоведа проф. д-р Марин Добрев е издигната от инициативен комитет. Той е дългогодишен директор на Художествената галерия, инициатор и главен организатор на Балканското квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“, учен и общественик.

Второто предложение е направено от Управителния съвет на „Зонта Клуб – Стара Загора“ и номинира за отличието Магдалена Ралчева, създател и директор на Международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, кинорежисьор.

Отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн