Балетната трупа на Държавна опера – Стара Загора с награда от Международния фестивал “Свети Влас”

STZAGORA.NET
*
Балетната трупа на Държавна опера – Стара Загора представи на 1 юли на сцената на амфитеатъра в курортния комплекс „Марина Диневи“ с балетната постановка „Делвата“ от Алфредо Казела. С Участието си трупата откри третото издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас“. Артистите се завърнаха с грамота за участие, а ръководителят на балета Силвия Томова – със специална грамота за дългогодишно партньорство. Постановката е приета с много овации от публиката и покана за ново гостуване.

Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“ се организира от Фондация “Евро Атлантик Арт”. Тя е „рожба“ на български творци и водещи арт мениджъри, които работят в САЩ и Европа. Тяхната мисия е да помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които желаят професионално да се развиват в сферата на изкуствата. За тази цел, на младежите ще се осигурява обучение от висококвалифицирани педагози от цял свят.От Фестивала подпомагат и старозагорския дом „Българка“.

„Първото представяне на балетната ни трупа на този престижен форум е голям успех за нас“ – коментира директорът на балета Силвия Томова.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн