Комисия ще провежда конкурс за нов обществен посредник в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Общинският съвет създаде Временна комисия за провеждане на конкурс за Обществен посредник на територията на Стара Загора. 7-членната ВрК от общински съветници е с председател Милена Желева и членове Стефан Анков, Нели Калнева, Ангел Филипов, Мария Динева, Бойчо Биволарски и Илия Златев. Тя следва да извърши правните и фактически действия за провеждане на конкурс за избор на нов омбудсман, поради изтичане на мандата на досегашния. Ще бъде извършен конкурс по документи и събеседване на кандидатите, по установените в Правилника критерии, и ще бъде изготвен доклад, който ще бъде представен на заседание на Общинския съвет.

Общинските съветниците дадоха съгласие за съфинансиране в размер на 6 хиляди лева на проект „Приложение на иновативни технологии при работа с деца с генерализирани разстройства в развитието“ на Гражданско сдружение „Алтернатива 55“. Основната му цел е подобряване качеството на живот на децата с ментални увреждания чрез компенсиране на техни дефицити и подпомагане на възможностите им за комуникация, обучение, развитие и интегриране с помощта на най-съвременни технологии. Дейностите включват закупуване, монтиране на техническа система „АСИСТ“ за комуникация с поглед и създаване на специализирано работно място.

На своето редовно юнско заседание старейшините подкрепиха предложението на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за промяна в инвестиционната програма и вътрешни компенсирани промени в Бюджет 2017. С 37 гласа „за“, ОбС даде възможност за реализиране на допълнително възникнали спешни и неотложни дейности, за които не са били предвидени средства в инвестиционната програма. Средствата за преустройство на част от XI ОУ „Н. Лилиев“ в спортна зала за бокс, наложителен основен ремонт на отоплителната инсталация за градския басейн – допълнителни 44 хил. лева, за проектиране за строителство на паркинг и ремонт на покрив на промишлена сграда с общински гаражи на стойност над 8 хил. лева. Отделени бяха допълнителни средства за ремонт и на кметство в село Еленино в размер на 5,5 хил. лева. По предложение на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания ще бъдат закупени и два климатика за създаване на подходящи условия в залата за репетиции на балетната трупа към Държавната опера в града.

С пълно мнозинство бе гласувано отпускане на финансова помощ на двойки с репродуктивни проблеми. В началото на месеца комисията, която събира и разглежда документите на кандидатите, на свое заседание обсъди заявленията на 28 двойки. Всички те ще получат поисканата подкрепа от Община Стара Загора.

С 42 гласа „за“, за срок от 3 години за управител на „Център за психично здраве – Стара Загора“ ЕООД бе одобрен д-р Стефан Гарванов. Той бе и единственият явил се кандидат за ръководната позиция.

ОбС даде разрешение за закупуване на специализирано оборудване за нуждите на болнична аптека в „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ ЕООД. Дооборудването се налага заради указания на НЗОК за въвеждане на автоматизирани системи за приготвяне на цитостатици. Прогнозната стойност на необходимото оборудване, според направени от лечебното заведение предварителни проучвания, е приблизително 160 хил. лева с ДДС.

Съветниците подкрепиха участието на Общината в дарителската кампания за изграждане на мемориален комплекс на гроба на кан Кубрат и провеждане на Всебългарски събор „Към завета – Кубрат – 105“ (през 2017 г. се навършват 105 години от откриването на гроба на възстановителя на Старата Велика България кан Кубрат край днешното село Мала Перешчепина в Украйна – бел. ред.) и инициативата за изграждане на паметник на полковник Борис Дрангов в района на Военна академия „Георги Сава Раковски“.

Старейшиите приеха на второ четене Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за обществения ред в община Стара Загора, както и Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на община Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн