Национален младежки конкурс за есе `2017 с международно участие „Общуването в моето ежедневие“

STZAGORA.NET
*
Организатори:
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ” РОДИНА 1860”, СТ. ЗАГОРА
КЛУБ „МЛАД ПИСАТЕЛ” И
ВЕСТНИК „TEEN’S PAPER”

Цел на конкурса: Развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис. Конкурсът включва eсета на български език, както и есета на различни от българския езици, родни за участниците в конкурса – напр. арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки и т.н.

Конкурсът се провежда в две възрастови групи за всички езици:

* Първа група – до 13 години
* Втора група – до 18 години

Възрастта на участниците се отчита към 1 ноември 2017 година.

Изисквания: Всяко есе не бива да надвишава 1 стандартна страница с кегел 12 (размер на шрифта). Да се пише правилно граматически и пунктуационно.

Есетата ще бъдат приемани на e-mail: teen_stzagora@abv.bg до 9 октомври 2017 година. Получените творби ще бъдат оценявани от тричленно жури.

За есетата на роден език, различни от българския, ще бъде осигурено жури, за което даденият език е роден и/или такова, владеещо посочения език.

Награди: Първо, второ и трето място във всяка възрастова група, и в различните национални езици, както и специални и поощрителни награди.

Награждаването ще стане в навечерието на 1 ноември 2017 г. в Стара Загора.

За информация: 042/62 69 00; 0886 363 014 – НЧ “Родина-1860″ и 0899 425 503 – Димитър Никленов.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн