Защитниците на парк Бедечка разкриха даренията в кампанията. Призоваха противниците на парка и Общината също да покажат дарители и разходи

STZAGORA.NET
*
Защитниците на парк Бедечка разкриха даренията в кампанията. Призоваха противниците на парка и Общината също да покажат дарители и разходи

Подробен списък с дарители и разходи по пера разпространи групата „Запазете Бедечка“ след кампанията за местен референдум. Сред имената на дарителите личат най-вече самите активисти. Пълен списък вижте по-надолу или на bedechka.org

Общата похарчена в кампанията сума е 5080 лв. Те са отишли за разпечатване на информационни издания, за реклама в социалните мрежи, както и за клиповете виртуална реалност, които се прожектираха на специална шатра в центъра на Стара Загора.

В същото време активистите от „Запазете Бедечка“ пуснаха искане по Закона за достъп до обществена информация Община Стара Загора да разкрие как са похарчени общинските средства за т.нар. Информационна кампания за референдума. По различни информации в медиите тези средства са около 200 хиляди лева. Очаква се информация от общината.

“Запазете Бедечка” още веднъж призовава ответната страна в референдума също да разкрие какво е струвала кампанията й. В защита на гласуването с “не” в Стара Загора се появиха анонимни билбордове, листовки със заблуждаваща информация и поредица медийни материали.

Референдумът бе предвиден от кмета Живко Тодоров като допитване без претенция за достигане на прага за задължителност. 85% от гласувалите казаха „ДА“ на запазването на парк „Бедечка“. Това накара Живко Тодоров да заяви, че процедурата по запазване на парка ще бъде завършена, а за собствениците на частни имоти в зелената площ ще бъде намерена достойна замяна за сметка на държавни терени – в сътрудничество с премиера Борисов.

РАЗХОДИ:

Флаери (30 000 бр., рециклирана хартия) – 971 лв.
Плакати (200 бр.) – 100 лв.
Вестници (10 000 бр.) – 2 412 лв.
Банери и стойки за тях – 110 лв.
Промо клип за VR – 63 лв.
Запис на видео за VR – 150 лв.
Facebook реклама – 1 274 лв.

ВСИЧКО: 5 080 лв.

ДАРИТЕЛИ:

Александър Иванов
Богдана Георгиева
Велизар Димитров
Георги Генчев
Георги Колев
Деяна Антонова
Диана Искрева-Идиго
Димо Димчев
Живка Александрова
Жоро Хаджиев
Иван Иванов
Йордан Йорданов
Катя Дянкова
Константин Атанасов
Л. К.*
Л. Л.*
Люба Маринова-Петкова
Любомира Райкова
Мариана Стоилова
Мария Котзамани
Милен Колев
Милка Колдамова-Иванова
Мирослав Йовчев
Мирослава Славова
Нели Узунова
Никола Райков
Николай Иванов
Николай Колев
Петко Петков
Петко Тенчев
Пламен Пенев
Пламен Петков
Първан Симеонов
Росен Петров
Слави Котаров
Стоян Петков
Т. Г.*
Тодор Орехов

* Пожелаха да останат анонимни по лични съображения.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн