Академичен цирк „Балкански” гостува в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Българският академичен цирк „Балкански” и световноизвестната циркова династия Балкански представят до 25-ти юни в Стара Загора своята нова суперпродукция „Европа под брезентовото небе”. Тя е посветена на големите български циркови фамилии и е в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров, един от най-красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 г. насам, а от 16.04.2016 г. – единственият български цирк, удостоен със званието „Aкадемичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

Участват артисти от 8 страни – Италия, Франция, Германия, Русия, Португалия, Колумбия, Украйна и България. Екстремният номер „Глобусът на смъртта” се изпълнява от шест мотоциклетисти от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” 2016 и носителка на „Икар” за цирково изкуство 2017 еквилибристка Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрият клоунски дует на Португалия – Мариани.

Носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век” – Звезда, на Министерството на културата, Велизара и Николай Балкански изпълняват легендарния атракцион „Колелото на смъртта” през 2017 г. за последен игрален сезон.

Академичен цирк „Балкански” е построен в парк „Артилерийски” и изнася своите спектакли до събота – от 17:00 и 20:00 ч., а в неделя – от 11:00 ч. и 16:30 ч.

Билети – на касата на цирка.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн