Живко Тодоров: Все повече важни за обществото въпроси трябва да бъдат решавани чрез допитване до хората

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града и общината да излязат и да гласуват на местния референдум, който се провежда днес. Самият той гласува в 11.00 часа. По думите му, е гласувал за това, все повече важни за обществото въпроси да бъдат решавани чрез допитване до хората.

7% е активността на местния референдум в община Стара Загора към 12 часа. Тя е в рамките на очакваното и се движи около нивата на гласуване в предишния референдум в града (за обгазяването и за полигона “Змейово”). Активността по правило се повишава в следобедните часове и в момента расте.

Активността в града отдавна премина 10%. Селата обаче не са активни. Най-сериозно е гласуването около самия парк Бедечка. Слаба е активността в кв. „Лозенец“.

Кметът на града обаче неколкократно заяви, че активността няма значение, а само общият резултат.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват, е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината.

Гласуването в 204-те секции приключва в 20.00 ч. Ако има хора пред секциите ще продължи до 21.00 ч.

За да бъде валиден референдумът, трябва да са гласували 40 на сто от имащите право на глас избиратели в общината, а за да бъде с резултат „да“ или „не“, трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някоя от опциите.

С решение на Общински съвет Стара Загора за 18 юни 2017 г. бе насрочен местен референдум с въпрос: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“ по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн