Старозагорският кмет пред “Хоризонт” за местния референдум в неделя: Аз ще гласувам с “да”

STZAGORA.NET
*
“Моята лична позиция е, че не могат да останат нещата както са в момента. Действащият в момента план е порочно приет, той не отговаря на действителността, и аз ще гласувам с “Да” за промяната му.”

Това заяви днес пред програма “Хоризонт” на Българското национално радио кметът на Стара Загора Живко Тодоров по повод местния референдум в Стара Загора на 18-ти юни (неделя), съобщиха природозащитниците от “Запазете Бедечка”.

Това е първото подобно изявление на кмета на Стара Загора – който на практика инициира референдума. В него старозагорци ще трябва да гласуват дали да се запази съществуващият парк “Бедечка” или да продължи застрояването му. Става дума за 400 декара зелена площ с близо 4 хил. дървета и с алеи.

Кметът Тодоров се позова на порочност на решенията назад в годините и изтъкна, че референдумът е последна възможност да се промени един порочно приет план за застрояване. В интервю за радио “Стара Загора” преди дни кметът призова старозагорци да го подкрепят в усилията му за запазване на парка.

“Референдумът е дори закъснял. Той трябваше да бъде проведен през 2003 година, но това е последната възможност да се промени нещо. За съжаление през 2012 г. нямахме достатъчно информация. Тогава нямахме избор, защото Общият устройствен план на Стара Загора беше вече приет, а един подробен устройствен план трябва да отговаря на общия устройствен план” – поясни Живко Тодоров.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн