Незаконна лихварска дейност пресякоха служители на сектор“ Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 13.06.2017 г., във връзка с образувано досъдебно производство за престъпление по чл.252 от НК, от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора, Първо и Второ РУ – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция, при която са извършени процесуално-следствени действия в апартамент, намиращ се на ул. “М-р Таньо Кавалджиев”, прилежащо избено помещение на същия адрес и МПС, обитавани и ползвани от М.Н., на 62 г. Намерени са и са иззети множество веществени доказателства (вносни бележки, разписки за получени суми, договори за наем, нотариални актове, банкови, финансови и други документи; парични суми, преносим компютър, компютърна конфигурация, два мобилни апарата и др.), съотносими към предмета на образуваното досъдебно производство.

Намерени са и са иззети и 11 бр. незаконно притежавани боеприпаси за огнестрелно оръжие от различен калибър, за което във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

М.Н. е задържан първоначално за срок до 24 ч. в Първо РУ – Стара Загора, а на 14.06.2017 г. му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.252, ал.2q във вр. с ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн