Празник на розата и минералната вода се състоя в Павел баня

STZAGORA.NET
*
Празник на розата и минералната вода събра хората в Павел баня тази събота. Гости на тържествата в курортното градче бяха областният управител Гергана Микова и зам.-областният управител Петя Чакърова, както и посланикът на Палестина у нас д-р Ахмед Ал Мадбух, руснаци от побратимения на Павел баня град Лиски, група приятели от Македония, много туристи от цялата страна.

Празникът започна с обиколка на официалните гости в „селските дворове”. В парка срещу Общината всяко от 13-те села на община Павел баня беше обособило своя „територия”, на която представяше типични за региона ястия и занаяти. Руският град Лиски и кметът на Павел баня Станимир Радевски участваха в импровизираното кулинарно изложение със самостоятелни щандове. В своята разходка из „дворовете” г-н Радевски и неговите гости бяха предвождани от тазгодишната Царица Роза в Павел баня Маргарита Христова и Царя на минералната вода Георги Каратенев.

След кулинарната фиеста гостите се насладиха на феерия от цветове, музика и танци, представена на централния площад „Освобождение” от фолклорни и кукерски групи от България, Русия, Македония и други страни.

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн