Ротари клуб – Стара Загора събра 10 000 лв. за благородна кауза

STZAGORA.NET
*
На 2, 3 и 4 юни 2017 г. Ротари клуб и Ротаракт клуб в партньорство с Община Стара Загора и Медицинския колеж при Тракийски университет организираха редица от мероприятия с една обща кауза – годишния проект на Ротари клуб „Да дадем здраве на нашето бъдеще“, съобщи Евгений Спиров, президент на Ротари клуб – Стара Загора.

На 2 юни (петък) в Регионалния исторически музей се проведе събитие, целящо да запознае обществеността с каузата на Ротари, в което участваха над сто гости – представители на местното управление, културни дейци, както и членове на почти всички неправителствени организации в града.

На 3 и 4 юни (събота и неделя) се състояха спортни състезания по футбол, стриитбол, волейбол и тенис на корт (смесени двойки) в предназначените за това игрища в парк „Артилерийски“. Игрите бяха открити с приветствие от заместник-кмета на Обшина Стара Загора Красимира Чахова, която лично награди и победителите.

Споменатите мероприятия са социално насочени и с хуманитарна кауза, като всички средства – близо 10 000 лв., които бяха събрани от дарения и такси за участие в спортните състезания, ще се използват за финансиране на съвместния проект на Ротари клуб с Медицинския колеж при Тракийски университет и Община Стара Загора, а именно – превенция и профилактика на проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат, обездвижване и наднормено тегло при деца до четвърти клас, както и създаването и оборудването с уреди за изправителна гимнастика на първия за това специализиран кабинет за лечение в Стара Загора. Целта на кампанията ни е да насочим вниманието на обществото към наболелите здравни проблеми – плоскостъпие, гръбначни изкривявания и затлъстяване при децата и върху факта, че активното спортуване от ранна възраст е основен инструмент за предотвратяването или лечението им.

От Ротари клуб – Стара Загора благодарят на всички партньори и спонсори, които подкрапиха и застанаха зад каузата: Община Стара Загора, Медицински колеж при Тракийски университет, Мидалидаре Естейт, Александта Естейт, Шато Коларово, ресторант Зеленият хълм, Рекламна агенция Белжи, Webstar.bg, Фестивала на Балканската скара „StaraZagoraMezi“, както и на всички анонимни дарители.

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн