Представят на 15 юни резултати от международен проект на ГПЧЕ “Ромен Ролан”

STZAGORA.NET
*
На 15 юни 2017 г., от 14.00 ч. в ГПЧЕ “Ромен Ролан”, Стара Загора, в зала “Америка за България” ще бъдат представени резултатите от международния двугодишен проект по програма “Еразъм плюс КА 2″ My Way Your Way Our Shared Cultural Identities.

Проектът е на тема Междукултурни различия и начини на преодоляването им и се реализира в партньорство с училища от четири държави. От гимназията участват 30 ученици. Те са в ролята на “културни детективи”, които събират информация за особеностите в общуването с хора с друга културна идентичност, описват ситуации, в които възникват проблеми, основани на различни ценности и норми на поведение. Създават материали, с които да илюстрират културните сблъсъци, и предлагат решения за успешното им преодоляване. Реализирани са четири обмена: в България през 2015 г., в Испания – 2016г., в Италия – 2016 г. и в Швеция – 2017 г. Координатори на проекта са Таня Маджарова и Ирена Личева.

Глобалната цел е умения за разбиране на различния от нас, за поставяне под въпрос на „правото” на нашите норми, стереотипи и ценности да бъдат единствените, чрез които се обясняват и оценяват критичните инциденти в общуването.

На 15 юни участниците ще представят приложение-игра, което илюстрира по забавен начин открити от “културните детективи” различия. Ученици и учители ще споделят избрани моменти от срещата им с „другостта“, ще разкажат за уменията, необходими за успешно общуване с представители на други култури. Ще бъдат показани и полезни ресурси, които могат да се ползват от учителите по чужди езици, имащи интерес да развиват културната интелигентност и междукултурните умения на учениците.

Общ блог на четирите държави, участващи в проекта:
https://erasmusmyway.wordpress.com/

Блог на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ на английски език:
http://erasmusmyway.blogspot.bg/

Блог на български език:
http://mywaybg.simplesite.com/
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн