НАП напомя за неплатен в срок данък печалба

STZAGORA.NET
*
397 юридически лица от Старозагорска област не са платили в срок пълния размер на декларирания данък печалба. На 31 март изтече срокът за деклариране и плащане на корпоративния данък. Забавянето на плащането на данък печалба води до начисляване на лихви за всеки просрочен ден и до предприемане на действия за принудително събиране на дълга.

Годишната декларация са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година. Над 2000 юридически лица от Областта не са го направили, независимо от това дали са упражнявали дейност или не. От НАП напомнят, че за неподадена в срок декларация минималните санкции са 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

От тази година е позволено подаване на коригираща декларация след законоустановения срок. При откриване на счетоводна грешка след срока за подаване на годишната данъчна декларация (31 март 2017 г.), подателят има право еднократно в срок до 30 септември на текущата година да направи промени, свързани с декларирания данъчен финансов резултат и дължимия корпоративен данък за предходната година чрез подаване на нова декларация.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП: 0700 18 700 на цената на градски разговор.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн