Фестивалът на розата в Казанлък завърши с пъстро празнично шествие

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова и зам.-областните управители Петя Чакърова и Димитър Драчев присъстваха в неделя на последния ден от тържествата в рамките на тазгодишния Фестивал на розата ‘2017, който се провежда за 114-ти път в Казанлък. Гости на празника бяха министрите Лиляна Павлова и Боил Банов, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати от Старозагорския район, представители на дипломатическите корпуси у нас, хиляди граждани, сред които и много чужденци от Япония, Южна Корея, Китай, Германия и други държави.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова посрещна официалните гости в Общината, облечена в народна носия. Оттам всички се отправиха към розова градина край с. Крън, където зрителите имаха възможност да наблюдават ритуала розобер, пресъздаден от фолклорни състави.

Най-голям интерес предизвика празничното шествие по централния булевард. Поведоха го тазгодишната Царица Роза Цвети Илиева и нейните подгласнички, качени на колесница. Деца от детски градини и училища, служители от културни институции, групи за народни песни и танци, кукерски състави, читалищни дейци, гости от Гърция, Македония, Сърбия и други страни се включиха в пъстрото дефиле, което продължи повече от час. Накрая пред трибуните се изви българско хоро, а Царица Роза закри тазгодишния Фестивал на розата и пожела на гостите и на своите съграждани догодина отново да бъдат част от незабравимия празник в Града на розите и тракийските царе.



#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн