Малки и големи се веселиха с празника „Безброй и едно желания“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Близо три часа продължи детският празник „Безброй и едно желания“ в централния парк на Стара Загора днес, на Международния ден на детето 1 юни. Много усмивки, добро настроение, положителни емоции и веселие споделиха децата, техните родители, възпитатели, близки и приятели в парка. Балони, цветя, боички и тебешири, много подаръци и изненади направиха празника незабравим и вълнуващ.

На Сцената на таланта се изявяваха с изпълнения деца от детските градини и детски творчески формации. В организираните ателиета на открито други рисуваха от натура и върху лице, превърнаха се в млади археолози, плъстиха вълна, участваха в изработка на модни аксесоари, йога за деца, караоке, а някои научиха първите си думички на чужд език.

Голямата атракция на празника бяха автомобилите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора. Малчуганите проследиха с интерес демонстрации със специализираните возила и се превъплътиха в огнеборци.

От днес започна Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина“. За тях специалистите са подготвили мултимедийна презентация „Да дарим децата с обич!”, викторина, подреждане на пъзели и решаване на кръстословица с любимите приказни герои, литературно четене, конкурс по рисуване „Мама, тати и аз“. Празникът завършва с час на съвместно творчество „Ние рисуваме света“.

Центърът за подкрепа за личностно развитие ще отбележи Международния ден на детето с традиционен годишен концерт на всички формации от Центъра, днес от 19.00 ч. На 2 юни 2017 г. от 14.00 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“ ще се открие изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства.

Всички културни институти в Стара Загора днес отбелязаха със свои инициативи Международния ден на детето 1 юни. Празникът беше подпомогнат от Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България, фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.


#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн