Стара Загора отново ще е домакин на Фестивала на балканската скара в началото на юни

STZAGORA.NET

* Родни и балкански звезди пеят безплатно на „StaraZagoraMezi“
* Над 1000 награди ще има за посетителите

Известният фестивал на балканската скара „StaraZagoraMezi“ ще гостува от 1-ви до 4-ти юни на територията на Стара Загора. В рамките на 4 дни Фондация “Румънеца и Енчев” и Община Стара Загора са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета и всички те са с вход свободен.

Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста.

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гигантски лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли и още много игри.

Още в първия ден на феста градуса на купона ще вдигне легендата на сръбската музика – Весна Змиянац. На 2-ри юни за старозагорци ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите.

На 3 юни жителите и гостите на града са поканени да поставят рекорд за най-дълго хоро от 13.00 часа, когато на сцената ще излезе фолклорната прима Славка Калчева, а гвоздеят на вечерната програма ще са младите гръцки супер звезди – Йорданис Агапитос и Ная.

На 4 юни фестивалът ще закрият рок-динозаврите от “Сигнал”. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири.

Организаторите ще подкрепят и благотворителни каузи – съвместно с клуба на ротарианците ще организират спортни турнири по волейбол, баскетбол, футбол и тенис през почивните дни, а втората кауза е в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”.

Следващата спирка от мащабното турне на Румънеца и Енчев е фестивалът в Добрич от 8 юни.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн