Започна детският турнир по свободна борба “Станчо Колев”

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова откри традиционния детски турнир по свободна борба на името на известния български борец и старозагорец Станчо Колев. Надпреварата стартира днес в спортната зала ДЗУ в Стара Загора. В нея участват над 160 състезатели от България, Гърция и Македония. Почетен гост на голямото събитие бе самият Станчо Колев.

В обръщението си към присъстващите г-жа Микова заяви, че за нея е чест и удоволствие да открие състезание от такъв мащаб, посветено на едно от най-големите имена в българския спорт, вицешампион от две олимпиади, заслужил майстор на спорта и почетен гражданин на Стара Загора.

При откриването на турнира беше представена и новата книга на журналистката Йорданка Джонджорова със заглавие „На тепиха съм България”, посветена на 80-годишнината на Станчо Колев. В увлекателен стил книгата разказва за живота и постиженията на човека и спортиста, за семейството му и за уроците, които неговите внуци Калина, Станчо-младши и Асен са научили от известния си дядо.

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн