Традиционната научна конференция на Съюза на учените в Стара Загора ще събере над 200 учени от 4 страни

STZAGORA.NET
*
На първи юни ще бъде открита 27-та международна научна конференция, организирана от Съюза на учените – Стара Загора, Тракийския университет и община Стара Загора, с партньорството на „Мини Марица-изток“ ЕАД на почивната станция на дружеството в Старозагорските минерални бани. Научният форум се провежда под надслова “65 години „Мини Марица-изток ЕАД”.

Тази година в Международната научна конференция участват повече от 200 учени от четири страни – България, Русия, Канада, Албания и Турция. Те ще изнесат доклади в осем научни направления – медицина, екология и морски науки, природоматематически науки, технически науки, ветеринарна медицина и животновъдство, аграрни науки, обществени науки и педагогически науки. 90 студенти и докторанти тази година са заявили доклади за участие. Във втория ден на конференцията дистанционно онлайн ще се включат научни работници от България, Канада и Турция.

На пресконференция от 12,30 часа на първи юни медиите ще бъдат запознати с проблематиката и участниците в традиционния научен форум с международно участие.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн