Инвестиционният план за Европа и възможностите за Югоизточния регион ще бъдат разгледани и обсъдени в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора, в качеството си на европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора, част от общоевропейската мрежа Европа Директно, организира информационно събитие за местните и регионални власти и МСП в Югоизточен район. В рамките на събитието ще бъдат представени действията на Комисията в контекста на политическите приоритети с фокус върху Плана за инвестиции за Европа (т.нар. План Юнкер) и в частност възможните такива чрез Европейския портал за инвестиционни проекти (ЕПИП) на ЕИБ и предоставените средства на 9 финансови институции в България.

Събитието ще се проведе на 31 май 2017г. в Стара Загора с подкрепата на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България. Предоставената по време на форума информация е особено навременна и важна, защото ще засегне и предстоящото ограничаване на безвъзмедното финансиране като подход от програмния период след 2020 г. Пред бизнеса и местните власти предстоят още много проекти за изпълнение, за да се затвърди устойчивото местно икономическо развитие и осигуряването на навременно финансиране е от съществена важност за това.

Сред поканените са още представители на местните и регионални власти от ЮИР, представители на МСП, бизнес-представляващите организации на регионално ниво, двустранни търговски камари на национално ниво, посланиците на страните-членки от ЕС и трети страни.

В тази връзка преди официалното откриване на срещата в зала „Славейков” на Община Стара Загора на 31 май 2017г. от 10:30 ч. ще се проведе брифинг за медиите с г-н Огнян Златев, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн