Българският филм „12 А“ на Маги Ралчева направи премиера в Кан

STZAGORA.NET
*
Новият български филм „12 А“ беше представен на 20 май в една от кинозалите на фестивалния център в Кан по време на 70-тото юбилейно издание на престижния кинофестивал. На практика това беше премиерата на филма, който до този момент не беше показван пред публика.

В Кан „12 А“ беше представен лично от режисьора на лентата Магдалена Ралчева, продуцента Дейвид Варод и сценариста Николай Колев. На сцената преди прожекцията бяха и четиримата млади актьори, които изпълняват главната роля във филма – Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев и Деян Георгиев. Сред гостите на премиерата в Кан бяха много приятели от България, както и разпространители и продуценти от Германия, Индия и Америка.

Втората задгранична премиера на „12 А“ ще бъде в Рим на 28 май по време на Фестивала на българското кино. В България премиерно лентата ще открие тазгодишното издание на фестивала за ново европейско кино „Златната липа“ на 3 юни в Стара Загора. Церемонията по откриването ще стартира в 17,30 часа, а веднага след нея филмът ще бъде прожектиран напълно безплатно в залата на Държавна опера Стара Загора.

Официалната премиера на „12 А“ за България е насрочена за 14 септември, когато ще тръгне по кината из цялата страна.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн