Награди за малки пианисти от читалище „Родина“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
С две първи и три специални награди на журито се завърнаха талантливите малки пианисти от Музикалната школа при Народно читалище „Родина 1860“ в Стара Загора, от Х-тото издание на Националния конкурс за изпълнители на клавирни творби „Бъдещето на България“, проведен в Бургас.

С първи награди от конкурса са Теодора Вълкова на 5 години и Марта Добрева на 6 г. Специални награди бяха присъдени на Тимотей Вълков на 7 г. и Рая Добрева на 10 г., която получи и още една специална награда – безплатно участие в Шестото издание на конкурса Viva piano, посветено на 60-годишнината от рождението на композитора Георги Арнаудов. Той ще се проведе от 21 до 23 април 2018 г. в София.

Целта на този утвърдил се вече форум за изява на млади дарования и техните преподаватели е обогатяване на музикалната култура на децата – изпълнители на клавирни творби, чрез докосване до българското музикално изкуство, обясни преподавателят в школата Мария Кирекчиева. Тя съобщи, че председател на журито е бил композиторът Красимир Милетков – автор на песни и инструментални пиеси за деца; популярна музика; джазови пиеси; музика към театрални постановки и др. Има издадени сборници с негови песни и сборник с клавирни пиеси за деца “Музикална кутийка”. Красимир Милетков е един от учредителите на конкурса за детска песен “Сладкопойна чучулига”.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн