Пламен Йорданов е новият областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
ГЕРБ няма да върти самоцелно партийна метла по отношение на назначенията на Служебния кабинет, подходът ще е по целесъобразност
*
Поради високата му отговорност и голямо натоварване като кмет на Община Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Живко Тодоров е помолил преди седмица да бъде подкрепено предложението му да бъде освободен от поста областен координатор на партията. Той е предложил позицията на областен координатор да се заеме от Пламен Йорданов – народен представител в 42-то и 43-тото Народно събрание, председател на предизборния щаб на ГЕРБ в Стара Загора и отговарящ през последните години за организационните въпроси на партията в региона (вдясно на снимките).

Предложението на Живко Тодоров е било подкрепено от всички общински ръководители на ГЕРБ в Старозагорска област, а от днес с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Пламен Йорданов е новият областен координатор на партията. Живко Тодоров продължава да изпълнява задълженията си в оглавяваната от Бойко Борисов 11-членна Изпълнителна комисия на ГЕРБ. Това съобщи пред медиите народният представител Емил Христов, който водеше старозагорската листа на партията за парламентарния вот.

Пламен Йорданов заяви, че като областен координатор ще провежда политика на приемственост спрямо изграденото до момента от Живко Тодоров на областно партийно ниво. Структурата на ГЕРБ в Стара Загора е една от най-добре работещите в страната, младежката организация също е сред най-активните в България. Едно от първите неща, които Пламен Йорданов ще направи, е да бъдат организирани и да се проведат отчетните събрания на ГЕРБ в 11-те общини на областта, като на тях бъдат обсъдени резултатите от изборите, силните страни и проблемите покрай парламентарния вот.

Още отсега ГЕРБ започва подготовка и за Местните избори през 2019 г., макар че до провеждането им остават две години и половина, каза още Пламен Йорданов. Всичко, което се предприема, ще се прави в екип с народните представители на ГЕРБ от региона и общинските съветници на партията. Така няма да се къса връзката между централната и местната власт.

Като резултат от следващите местни избори новият областен координатор залага на увеличаването на общинските кметове на ГЕРБ с още двама над сегашните четирима областта. Единият от тях може да бъде в Чирпан, където през 2015 г. кандидатът на партията не е могъл да бъде представен по най-добрия възможен начин. Втората целева община засега Йорданов предпочете да не назовава.

Старозагорските депутати от ГЕРБ участват в по две постоянни парламентарни комисии. Маноил Манев, който в момента е в чужбина, е зам.-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Емил Христов е член на комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, и по отбрана. Борис Кърчев е в състава на комисиите по икономическа политика и туризъм и по транспорт, информационни технологии и съобщения. Радостин Танев е член на комисиите по външна политика, както и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Тримата участвали в днешния брифинг депутати разказаха за първите задачи в своите парламентарни комисии. В регионалната комисия Емил Христов ще работи за осигуряване на достатъчен ресурс в общините за по-успешната им работа, и за провеждането на реална и ефективна финансова децентрализация на местните общности. В ПК по отбрана задачите му ще са свързани с факта, че в Стара Загора е една от двете бригади на Сухопътни войски. “За мен Сухопътните войски ще бъдат една идея по-голям приоритет, отколкото останалите видове въоръжени сили” – каза Емил Христов.

В ПК по икономическа политика Борис Кърчев ще работи по приоритета на ГЕРБ за облекчаване на административната тежест върху фирмите и населението. В областта на туризма предстои обсъждане в Народното събрание на внесения от ГЕРБ законопроект за туризма. ПК по транспорт, информационни технологии и съобщения пък е пряко свързана с досегашната му дейност на далекосъобщителен оператор и той е подготвил контретни предложения за Закона за електронните съобщения. От тази седмица комисиите в парламента започват да се събират, уточни той.

В ПК по външна политика Радостин Танев ще има за цел да спомогне за възможно най-широкото популяризиране на Стара Загора и за привличането на чуждестранни инвестиции. В транспортната комисия очаква да се работи за внасяне на необходимите изменения и допълнения на Закона за движение по пътищата.

В отговор на въпрос от страна на медиите каква ще е съдбата на назначените на различни изпълнителни позиции кадри от страна на Служебния кабинет Пламен Йорданов беше категоричен, че самоцелна партийна метла няма да се върти и за всяко назначение ще се преценява дали е било достатъчно експертно. Същевременно отчете, че рокадите в енергетиката, които бяха направени, не доведоха до положителни промени.

“Които работят, ще продължат да го правят. Ние ще търсим най-полезните хора, които ще вършат най-добра работа за Старозагорския регион” – допълни Емил Христов. Той съобщи още, че от следващата седмица започват серия от срещи със синдикатите в “Мини Марица-изток”, като във фокуса на вниманието ще бъде представянето на ръководството на Мините на тяхната позиция относно дерогацията (изключенията) за България от екоизискванията на ЕС с рестриктивна насоченост по отношение на големите горивни инсталации.

По въпроса за “Бедечка” Емил Христов за пореден път подчерта, че насроченият за 18 юни референдум сред гражданите на община Стара Загора е възможно най-справедливото и честно решение на дългогодишния проблем, тъй като волята им ще определи бъдещото развитие на града. “Какъвто и да е резултатът от този референдум, той ще значи нещо. Да искаш да го осуетиш, каквито позиции също има, означава, че имаш някакви свои цели” – обобщи Христов. Той подчерта, че определеният въпрос е напълно законосъобразен, тъй като в него не се пита за общинския бюджет или за местни данъци и такси.

Всяка седмица народните представители от ГЕРБ дават приемни за граждани, като графикът за тях по общини се обявява предварително на сайта на партията, в социалните мрежи и партийните офиси в областта.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн