В Сулица отбелязаха за девети път празника на селото си с хора и песни

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет Таньо Брайков поздрави жителите на село Сулица, които в събота, 13 май, отбелязаха празника на населеното място. Той им пожела здраве и късмет, както и да продължават да се грижат за българските обичаи и да ги предават напред. Традиционният събор уважиха още и общинските съветници Диян Димитров и Митко Маринов, кметове и кметски наместници от общината, представители на читалища и други.

„Отделили сме средства от бюджета тази година, за да бъдат ремонтирани и пенсионерският, и младежкият клуб в селото. По програма на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС – МОСВ) ще бъде изградена нова детска площадка, както и беседка“, каза Диян Димитров. Той допълни, че благодарение на спонсори се работи по църковния храм в Сулица, но са необходими още средства, за да бъде завършен. Сумата се очаква да бъде събрана напълно до година-две, за да има и в Сулица православна църква.

Кметът Иванка Иванова изказа благодарност към Община Стара Загора за подкрепата и помощта, която получава средногорското село.

Музикален поздрав към гостите на събитието отправиха Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, както и самодейни състави от читалищата в селата от общината.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн