Три партии не се явиха на СИК-консултациите в Община Стара Загора за референдума за “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
В Община Стара Загора тази сутрин се проведоха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии, които ще работят по време на местния референдум за бъдещето на квартал “Бедечка”.

На консултациите се явиха представители на ГЕРБ, “БСП за България”, Обединените патриоти и ДПС.

За отчитане на вота на референдума в община Стара Загора ще работят 208 5-членни секции, с общо 1040 членове на СИК. От тях според първоначалното разпределение ПП ГЕРБ има 407 места в СИК, “БСП за България” – 342 места, ОП – 115, ДПС – 102 , “Воля” – 51, РБ – 10 и ББЦ – 10.

На консултациите не дойдоха представители на парламентарно представената партия “Воля”, както и на Реформаторския блок и “България без цензура”, които имат право на представителство по силата на резултатите си от последните избори за Европейски парламент. По закон местата в СИК на неявилите се политически сили се преразпределят между останалите. Така на преразпределение подлежат общо 71 места в секционните комисии. Окончателното разпределение ще бъде готово в понеделник, по думите на водилия консултациите секретар на Община Стара Загора Делян Иванов. Председател на Общинската избирателна комисия е Теодора Крумова, представител на ГЕРБ.

Според решението на Общински съвет – Стара Загора местният референдум за “Бедечка” ще се проведе на 18 юни (неделя). Въпросът, на който старозагорци ще отговарят, е следният:

„Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“ по реда на Закона за общинската собственост и ЗУТ, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Иван Вазов“, от север алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активите на Община Стара Загора.“

Един инициативен комитет е подал заявление до Общинската избирателна комисия и ще бъде регистриран за участие в кампанията, във връзка с провеждането на обществено допитване за съдбата на Бедечка в Стара Загора. Участниците в групата „Запазете Бедечка“ ще могат да ползват безплатно помещенията, предоставени от Община Стара Загора, за да провеждат своята агитация.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн