Болница „Тракия“ отбелязва 5 май – Световния ден за хигиена на ръцете, с кръгла маса и обучение на персонала

STZAGORA.NET
*
За трета поредна година Болница „Тракия“ Стара Загора се включва в призива на Булнозо за участие в глобалната кампания на СЗО по случай 5 Май – Световния ден за хигиената на ръцете.

Фокус на тазгодишната кампания е антибиотичната резистентност и ограничаване на разпространението й чрез подобряване хигиената на ръцете във всички медицински практики.

В Болница „Тракия“ – Парк от 13 часа в залата на етаж 5 ще се проведе Кръгла маса за представяне на правилната хигиенна дезинфекция на ръцете и антибиотичната резистентност в глобален план и на локално ниво.

Както и всяка година – ще се проведе обучение на персонала и запознаване на пациентите с важността на проблема.

Кампанията се провежда с активното съдействие на ръководството на болницата, активното участие на лекари от болницата, гл. мед. сестра, ст. мед. сестри и Пациентското звено на болницата.

За участие в кръглата маса са поканени специалисти от Катедра Хигиена, епидемиология и инфекциозни болести на МФ ТУ, епидемиолози от РЗИ, микробиолози и студенти по медицина.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн