Георги Гьоков в Стара Загора: Имаме волята и ще работим за мнозинството българи!

STZAGORA.NET
*
Според младите в БСП проблемът с младежката безработица иска решение днес
*
Социалисти и симпатизанти от Стара Загора се събраха традиционно в парк „Пети октомври”, за да отбележат Международния ден на труда и да подчертаят, че продължават да искат промяна в държавата. „Същата тази промяна, която искат мнозинството българи и работници, и лекари, и учители и служители – за достойно заплащане на труда, за достойни условия на труд, за създаване на работни места” – каза народният представител в 44-то Народно събрание Георги Гьоков. „За съжаление десните доминират в управлението на страната ни през последните години и налагат своите грешни и порочни политики, които решават всички проблеми на гърба на обикновения човек. Политики на орязване на социални права, орязване на доходи, орязване на работни места, орязване на пари за образование и здравеопазване. Няма как да не са грешни и порочни тези политики, щом през 21 век в нашата България, член на Евросъюза има толкова много хора, които живеят под прага на бедността” – подчерта старозагорският депутат.

По думите му има алтернатива и тя е БСП. „Без справедливост на държавата не може да се има доверие. Имаме куража и се изправяме срещу интересите на монополите, на едрия капитал било то в банковия сектор, било то в енергетиката, било то в търговията. Знаем, какво трябва да се направи за да живеят хората достойно. Имаме волята да работим за хората и ще продължим да го правим” – бе категоричен Гьоков. Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Валентина Бонева приветства празнуващите и заяви, че БСП винаги е за повече справедливост, повече солидарност. За защита на индивидуалните и колективни права – права, за които хората са се жертвали, а днес те се приемат като нормални. Тези права трябва да се отстояват всеки ден.

„През последните години хиляди български работници остават с неизплатени трудови възнаграждения от работодателите си и мисията на всички нас като социалисти е да гарантираме тези основни човешки права да не бъдат потъпквани и да направим възможно благоденствието на работещите хора, в днешно време те не работят за самата работа, не прекарват целият си ден с мисълта, че правят нещо полезно. Те работят за заплатата. Чакат я, получават я, плащат си сметките и тя тутакси изчезва някъде си, в поредната банка за кредита, за топлофикация, за хляб” – каза социалистът Мирослав Атанасов от името на младите в БСП.

Според него проблемът с младежката безработица не търпят спорадични активности или отлагане, а искат спешни, неотложни мерки от страна на българската държава. Не се ли предприемат действия днес, утре може и да е късно.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн