Отборът на II основно училище “П.Р.Славейков” спечели състезанието на младите огнеборци в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Отборът на II ОУ П.Р.Славейков” с общ брой от 997 т. Зае първо място на завършилите днес 18-ти Районни състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” в Стара Загора, съобщи директорът на училището Милена Желязкова. Участие взеха отбори от 5 училища в града – СУ “Иван Вазов”, IV ОУ “Кирил Христов”, VI ОУ “Св. Никола”, II ОУ “П.Р.Славейков” и ОУ “Георги Райчев”.

Състезанието протече в 2 дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафета с препятствия”. В оспорвана надпревара втори са младите огнеборци на IV ОУ “Кирил Христов” с 979 т. и СУ “Иван Вазов” с 977 т.

На спортния празник присъства директорът на РДПБЗН Стара Загора комисар Стоян Колев, секретарят на община Стара Загора Делян Иванов, началник РУО г-жа Татяна Димитрова, Георги Димитров – ръководител звено “Спорт за всички и спортни дейности” и други приятели на пожарната. Община Стара Загора осигури награди за участниците в състезанието. Областното състезание на отрядите ще се проведе на Градския стадион в Чирпан на 09.05.2017 г.

Отборът по баскетбол на Второ основно училище “П.Р.Славейков” се класира за участие в Републиканското първенство по баскетбол. На 24 април отборът спечели Зоналното първенство, което се проведе в Кърджали, след размазващо превъзходство над противниците си. Победени бяха училища от Хасково и Джебел с резултати 47:25 и 92:20. Финалите ще се проведат в Хасково от 8 до 11 юни.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн