Предлагат местният референдум за “Бедечка” да е на 18 юни

STZAGORA.NET
*
След проведено днес следобед заседание на общинските съветници, на утрешната редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде внесен подписаният от над 40 старейшини (всички групи без тази на БСП) проект за решение, който предвижда провеждането на местен референдум в община Стара Загора със следния въпрос:

“Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал “Бедечка”, по реда на Закона за общинската собственост, при граници: от изток – бул. “Хан Тервел”, от запад – ул. “Иван Вазов”, от север алеята към предприятие Труд и от юг – ул. “Христина Морфова”?

На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета на Община Стара Загора.”

Предлаганата дата за провеждане на референдума е 18 юни 2917 г. (неделя).

Да да влезе в сила, проектът за решение за референдум трябва да бъде гласуван от най-малко половината плюс един от общинските съветници. На предстоящото заседание ще бъде избран нов председател на ОбС и съставът му ще се попълни с две нови имена, които ще заместят избраните за народни представители Емил Христов (досегашният председател) и Радостин Танев от групата на ГЕРБ. Очаква се точката за референдума да бъде сред първите веднага след това.

В очакване на утрешната сесия защитниците на парка разпъват от тази вечер палатки на площада пред сградата на Общината в Стара Загора.

Снимка: Милка Колдамова, Фейсбук

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн